Bejegyzések 2018-2023

 

Mai világunkban tanán nem hangoznak túl divatosan Jézus fenti szavai. A világban elért sikerek és versengés ugyanis nagyon fontosak a mai ember számára. Szinte ezektől függünk. Ha sikeresek vagyunk és jól mennek dolgaink, elégedettek, boldogok vagyunk. Ha lenézettek, semmibe vettek, sikertelenek vagyunk, értéktelennek érezzük magunkat és ez...

Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek. Mt 5,10-12

"Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez:
A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek a menyegzőre. Ők azonban nem akartak jönni. Erre más szolgákat küldött: "Mondjátok meg a meghívottaknak: Íme, a lakomát elkészítettem....

24Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is. Mt, 6,24.

A Szűzanya nagypénteken lelkiképpen ugyanazt a fájdalmat élte át, mint Megváltónk, Jézus Krisztus. Jézus a világ megváltója, de a Szűzanya társa volt a szenvedésben.

Az életben nagyon sok mindent kapunk. Bizonyára sokan voltunk már úgy, hogy valamit kaptunk ajándékba az emberektől, de azt nem használtuk, félretettük. Hosszú időre félretettük, vagy örökre félretettük.

Keresztény hitünk igen sokféle szinten és formában megnyilvánulhat. A hit legalapvetőbb szintje az, amikor hiszek Istenben, hiszek az ő irgalmában, élek valamilyen életet és remélek abban, hogy valamilyen módon az örök életet majd kiérdemlem.

Az egyetlen imádság, melyet az Úr Jézus maga tanított nekünk ma is hatalmas fegyver és hathatós segítség, ha őszintén és szívből imádkozzuk.